Κανελόνια με σπανάκι

Υπέροχα κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και τυριά…

Υλικά


1 πακέτο κανελόνια

250 γρ θρυμματισμένη φέτα

100 γρ τυρί κρέμα

250 γρ τριμμένο κασέρι πικάντικο

600 γρ φρέσκο ή εμπορίου σε φύλλα σπανάκι

2 τεμ ψιλοκομμένες ντομάτες

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό

3 τεμ ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα

1 αυγό

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

200 ml γάλα

50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας (ξερό και φρέσκα) ψιλοκομμένα, τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν μια γυαλάδα και προσθέτουμε το σπανάκι (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι το καθαρίζουμε και το πλένουμε πριν), τον άνηθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την πρώτη ψιλοκομμένη ντομάτα στον πάτο.

Στο σπανάκι μας που έχει κρυώσει ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά, (κρατάμε μισό από το κασέρι για το τέλος) αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Γεμίζουμε εύκολα τα κανελόνια μας βάζοντας την γέμιση σε κορνέ μιας χρήσης (αν δεν έχουμε τα γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι).

Στρώνουμε τα κανελόνια στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο κι από πάνω απλώνουμε την δεύτερη πολύ ψιλοκομμένη ντομάτα.

Περιχύνουμε με το γάλα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι που κρατήσαμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια.

Στα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε με αλουμινόχαρτο και μετά το αφαιρούμε.

Σερβίρονται ζεστά και τα απολαμβάνουμε.

sidagi

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share