Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά...
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια
πραλίνα φουντουκιού λιωμένη
250 γαμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
5 κουταλιές της σούπας κακάο
600 ml κρέμα γάλακτος
2 σφηνάκια ρούμι φλιτζάνι γάλα
1 φύλλο σφολιάτας
4 φύλλα ζελατίνας Εκτέλεση Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει. Μόλις ξεπαγώσει,το τοποθετούμε και το απλώνουμε στο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε κάποια σημεία. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Το φύλλο πρέπει να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, βάζουμε σε μπεν μαρί 250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, 100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη, τα 150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού και ½ φλιτζάνι γάλα. Αφήνουμε τις σοκολάτες να λιώσουν. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας. Όταν γίνουν μαλακά, τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2 σφηνάκια ρούμι(εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ) και 600 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να γίνει σφιχτό. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 3 κομμάτια. Στρώνουμε εναλλάξ το μείγμα και σφολιάτα σε δύο στρώσεις και σκεπάζουμε το μιλφέιγ με ένα φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ με 5 κουταλιές της σούπας κακάο.
Via
150 γραμμάρια
πραλίνα φουντουκιού λιωμένη
250 γαμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
5 κουταλιές της σούπας κακάο
600 ml κρέμα γάλακτος
2 σφηνάκια ρούμι φλιτζάνι γάλα
1 φύλλο σφολιάτας
4 φύλλα ζελατίνας Εκτέλεση Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει. Μόλις ξεπαγώσει,το τοποθετούμε και το απλώνουμε στο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε κάποια σημεία. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Το φύλλο πρέπει να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, βάζουμε σε μπεν μαρί 250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, 100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη, τα 150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού και ½ φλιτζάνι γάλα. Αφήνουμε τις σοκολάτες να λιώσουν. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας. Όταν γίνουν μαλακά, τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2 σφηνάκια ρούμι(εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ) και 600 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να γίνει σφιχτό. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 3 κομμάτια. Στρώνουμε εναλλάξ το μείγμα και σφολιάτα σε δύο στρώσεις και σκεπάζουμε το μιλφέιγ με ένα φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ με 5 κουταλιές της σούπας κακάο.
Via