Λαμβάνοντας υπόψη τον εθισμό της Αμερικής στον καφέ δεν είναι καθόλου παράξενο που τα χάρτινα κυπελλάκια είναι πάρα πολλά στα απόβλητα των χώρων υγειονομικής ταφής. Μια εταιρεία στην Καλιφόρνια, λοιπόν, δίνει τη λύση και ανακυκλώνει τα χάρτινα κύπελλα του καφέ με πρωτότυπο τρόπο. Ο λόγος για τα νέα προϊόντα που μπορούν να φυτευτούν καθώς περιέχουν μέσα στο χαρτί σπόρους. Οι σπόροι είναι ενσωματωμένοι στις ίνες που απαρτίζουν τα τοιχώματα του κυπέλλου.
Ο χρήστης αφού πιει τον καφέ του δεν πετάει το κύπελλο στα σκουπίδια αλλά το μουλιάζει για 5 λεπτά σε νερό και στη συνέχεια το φυτεύει στο έδαφος. Αν πάλι ένας καταναλωτής επιλέγει να πετάξει το κύπελλό του, αυτό μετατρέπεται σε λίπασμα και μέσα σε 180 μέρες γίνεται απόλυτα φυσικό υλικό. Εκτός από τη θετική συμβολή τους στο περιβάλλον, τα κύπελλα μπορούν επίσης να προσθέσουν αξία στα επιχειρηματικά μοντέλα των καταστημάτων καφέ, καθώς η χρήση τους θα φέρει περισσότερους πελάτες.
Via
Via