Γονίδια, διατροφή και γενική κατάσταση της υγείας επηρεάζουν το ύψος από την αρχή. Αποκτούμε περίπου το μισό από το ύψος που έχουμε ως ενήλικες, μέχρι την ηλικία των 2 ετών...
Το ύψος κατά τη γέννηση, δεν προβλέπει καλά το τελικό ύψος του ανθρώπου. Το ίδιο ισχύει και για το μέγεθος του ποδιού. Αν και η ξαφνική ανάπτυξη του μεγέθους του ποδιού δείχνει την αρχή της γρήγορης ανάπτυξης περίπου στην εφηβεία, το μέγεθος του παπουτσιού είναι φτωχός προγνωστικός παράγοντας για το τελικό ύψος.
Από τη βρεφική ηλικία όταν το μέσο μήκος είναι 50, 8 εκατοστά, έως την ηλικία των 2 ετών παρατηρείται αρχικά γρήγορη ανάπτυξη και στη συνέχεια επιβράδυνση και προστίθεται ύψος 35,5 εκατοστών.
Από την ηλικία των 2 ετών έως την εφηβεία υπάρχει αργή, σταθερή ανάπτυξη, περίπου 6,3 εκατοστών το έτος.
Καθώς κάποιος μπαίνει στην εφηβεία, είναι συνήθης μια ανάπτυξη 7,6 έως 12,7 εκατοστών το χρόνο.
Στις ηλικίες 40-50, το ύψος μπορεί πράγματι να αρχίσει αργά να μειώνεται, ακόμα και σε υγιείς ενήλικες.
Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος τρόπος να προβλέψει κάποιος το ύψος που θα φτάσει ως ενήλικας ένα παιδί. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τύποι που μπορεί να παράσχουν λογικές προβλέψεις για την ανάπτυξη του παιδιού.
Ακολουθεί δημοφιλές παράδειγμα
Προσθέστε το ύψος της μητέρας και του πατέρα σε εκατοστά.
Προσθέστε 13 εκατοστά, για τα αγόρια, ή αφαιρέστε 13 για τα κορίτσια.
Διαιρέστε δια του δυο.
Άλλος τρόπος να υπολογίσετε το ύψος του παιδιού ες ενήλικα είναι να διπλασιάσετε το ύψος του αγοριού στην ηλικία των 2 ετών ή να διπλασιάσετε το ύψος που έχει ένα κορίτσι στην ηλικία των 18 μηνών.
Το ύψος ενός παιδιού ελέγχεται από γενετικούς παράγοντες. Είναι επίσης σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι τα παιδιά αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς. Ορισμένα αρχίζουν νωρίς τη φάση ανάπτυξης ενώ άλλα αργότερα.
Αν ανησυχείτε για την ανάπτυξη του παιδιού σας μιλήστε με τον γιατρό του.
iatronet.gr
Via
Via