Ξεκινήσατε τη μέρα σας και μαζί με το χυμό σας θέλετε να φάτε και ένα τοστ...
αυτό όμως δεν σας κάνει τη χάρη γιατί το ζαμπόν ξεράθηκε; Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Συνήθως τα αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα κ.λπ.) ξεραίνονται, ειδικά στις άκρες τους, όταν έρχονται σε επαφή με τον κρύο αέρα του ψυγείου, επειδή δεν είναι καλά σκεπασμένα. Μπορούν, όμως, να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάστασή τους αν έρθουν σε επαφή με το νερό. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι τα αλλαντικά έχουν ποσοστό υγρασίας γύρω στο 40-45%. Για να μαλακώσουν, λοιπόν, βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα για λίγα λεπτά μέσα σε ένα μπολ με δροσερό νερό. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα και αφού τα κλείσετε σε αεροστεγές μπολ, αποθηκεύστε τα και πάλι στο ψυγείο. endiaferonta.com
Via
αυτό όμως δεν σας κάνει τη χάρη γιατί το ζαμπόν ξεράθηκε; Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Συνήθως τα αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα κ.λπ.) ξεραίνονται, ειδικά στις άκρες τους, όταν έρχονται σε επαφή με τον κρύο αέρα του ψυγείου, επειδή δεν είναι καλά σκεπασμένα. Μπορούν, όμως, να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάστασή τους αν έρθουν σε επαφή με το νερό. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι τα αλλαντικά έχουν ποσοστό υγρασίας γύρω στο 40-45%. Για να μαλακώσουν, λοιπόν, βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα για λίγα λεπτά μέσα σε ένα μπολ με δροσερό νερό. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα και αφού τα κλείσετε σε αεροστεγές μπολ, αποθηκεύστε τα και πάλι στο ψυγείο. endiaferonta.com
Via