Μοσχαράκι με πατάτες και κάρυ

Νόστιμο, μαλακό μοσχαράκι με πατατούλες και σάλτσα με κάρυ στη κατσαρόλα.

Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο στα οικογενειακά και επίσημα τραπέζια σας. Υλικά συνταγής

600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας [ελιά ή σπάλα] σε κύβους

500 γρ. πατάτες

1 κουτί [4ο0 γρ.] ντοματάκια κονκασέ

1 1/3 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος

1 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας [*]

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

2 κ.σ. κάρυ

2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους [ιδίου μεγέθους με τους κύβους κρέατος] και τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να βράσουν καλά.

Τις βγάζετε και τις στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, για 2 λ ακόμα.

Προσθέτετε και το κάρυ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.

Ρίχνετε στο τηγάνι και τα κυβάκια κρέατος και το σοτάρετε ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές και καλυφθεί καλά με το σοταρισμένο μείγμα μπαχαρικών.

Προσθέτετε το ζωμό κρέατος, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, το σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το σιγοβράζετε για 1:15 – 1:30 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Προσθέτετε στο φαγητό τις πατάτες, το γάλα καρύδας και το σιγοβράζετε για 10-12 λ ακόμα.

Το δοκιμάζετε στο αλατοπίπερο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε. Προτείνουμε το γάλα καρύδας για την υπέροχη γεύση του. Σε περίπτωση που δεν είναι της αρεσκείας σας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά.

sintayes

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share