Αφράτα Πεϊνιρλί

Μια συνταγή για υπέροχα, πεντανόστιμα και αφράτα πεϊνιρλί...

Μια συνταγή για υπέροχα, πεντανόστιμα και αφράτα πεϊνιρλί με 2 είδη γέμισης, για να διαλέξετε να φτιάξετε και να απολαύσετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.

Υλικά

1 φύλλο ζύμης για πίτσα [Pilsburry, Alfa κ.λ.π.] λίγο λιωμένο φρέσκο βούτυρο Για γέμιση με αυγά: 100 γρ. τυρί τσένταρ ή ένταμ ή εμεντάλ 2 φέτες ζαμπόν 2 αυγά Για γέμιση με ντομάτα: 130 γρ. τυρί τσένταρ ή ένταμ ή εμεντάλ

1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες κάπαρη και ρίγανη Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε ένα ταψί στο κάτω ράφι του φούρνου να πυρώσει. 2. Απλώνετε τη ζύμη για πίτσα στο πάγκο εργασίας σας και τη κόβετε στη μέση κατά μήκος της μικρής της πλευράς. Τη πιέζετε ελαφρώς στο κέντρο της ώστε να λεπτύνει ελαφρώς και τη γεμίζετε στο κέντρο με όλη τη ποσότητα τυριού ανάλογα με τη γέμιση που επιθυμείτε. 3. Πιάνετε “τσιμπώντας τις δύο άκρες και τις τεντώνετε ώστε να δημιουργήσετε “βαρκούλες” που είναι το κλασικό σχήμα των πεϊνιρλί. Βουρτσίζετε το τη ζύμη με λίγο βούτυρο, τοποθετείτε τα πεϊνιρλί πάνω στο πυρωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ περίπου. 4. Τα βγάζετε από το φούρνο και στη 1η περίπτωση γέμισης

προσθέτετε πάνω από το τυρί το ψιλοκομμένο ζαμπόν και σπάτε

από ένα αυγό “μάτι” πάνω σε κάθε πεϊνιρλί ή στη 2η περίπτωση γέμισης, απλώνετε φέτες ντομάτας ελαφρώς αλατισμένες, κάπαρη και πασπαλίζετε με ρίγανη. 5. Ξαναβάζετε τα πεϊνιρλί στο φούρνο και ψήνετε ακόμα 5 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και όπως είναι καυτά τα βουρτσίζετε με άλλο λίγο φρέσκο βούτυρο. Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε 5-10 λ να “σταθούν” και σερβίρετε.

sintayes

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share