Πέντε εύκολες μαρινάδες για τα σουβλάκια σας.

Διαλέξτε τη μαρινάδα σύμφωνα με τις γεύσεις της αρεσκείας σας.

Ταιριάζουν και το χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας αλλά και για σουβλάκια κοτόπουλου. Μαρινάρετε το κρέας για 24 ώρες και απολαύστε γευστικότατα, μυρωδάτα, μαλακά σουβλάκια. Διαλέξτε τη μαρινάδα σύμφωνα με τις γεύσεις της αρεσκείας σας.

Μαρινάδα Νο. 1 αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας

μαϊντανό ή 1/4 ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

3/4 φλ. ελαιόλαδο & χυμό λεμονιού Μαρινάδα Νο. 2 Αλάτι

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 λεμόνι, το χυμό

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο λουίζα

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Μαρινάδα Νο. 3 αλάτι

2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

4 κουταλιές του γλυκού κάρυ σε σκόνη

1 κρεμμύδι, τριμμένο Μαρινάδα Νο. 4 Αλάτι

1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σε σκόνη κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

1 λάιμ, το ξύσμα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένες

2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο Μαρινάδα Νο. 5 Αλάτι & πιπέρι

1 πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη

2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο Προετοιμάστε όλες τις μαρινάδες με τον ίδιο τρόπο: Παίρνετε 1 κιλό κρέας χοιρινό ή μοσχάρι ή κοτόπουλο, ζητάτε από το χασάπη ή το κόβετε μόνοι σας σε κομμάτια για σουβλάκια.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, βάζουμε τα κομμάτια κρέατος τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχτιστον 24 ώρες για να πάρει τη γεύση και να απορροφήσει στο μέγιστο τα αρώματα από τα βότανα και τα μπαχαρικά . Σε τακτά χρονικά διαστήματα, ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε.

Εναλλακτικά βάζετε όλα τα υλικά σε μεγάλο βάζο με καπάκι και ανακινείτε καλά να ενσωματωθούν. Βάζετε και τα κομμάτια κρέατος στο βαζάκι ανακινείτε πάλι και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες. Ανακινείτε το βάζο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

sintayes

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share