Λαβράκι στον ατμό με τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά... Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά

Για 2-4 άτομα 1 ολόκληρο φρέσκο λαβράκι καθαρισμένο

1 μικρή ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη σε λεπτές λωρίδες

2 κοτσάνια από φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες, πράσινα και λευκά μέρη που

2 συσκευασίες αποξηραμένα μανιτάρια

1 κουταλιά της σούπας. Siao Sing κρασί ή ξηρό σέρι

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές ελαφριά σάλτσα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Προθερμάνετε έναν ατμομάγειρα ή μια κατσαρόλα. Βάλτε το καθαρισμένο ψάρι σε μια πιατέλα. Ψεκάστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μέσα στο ψάρι και άλλη 1 κουταλιά της σούπας στην κορυφή του ψαριού. Βάλτε μερικές λωρίδες τζίντζερ και το λευκό μέρος των κρεμμυδάκια μέσα στο ψάρι. Τοποθετείτε το υπόλοιπο πάνω από το ψάρι. Πασπαλίστε από πάνω με τα αποξηραμένα μανιτάρια, το ξηρό σέρι και τοποθετείτε το ψάρι στον ατμομάγειρα για 10-15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί. Αν δεν έχετε ατμομάγειρα τότε για να μαγειρέψετε στον ατμό το ψάρι σας, θα χρειαστείτε ένα πιάτο που να είναι πυράντοχο. (Ένα πυρέξ, ή μεταλλικό) Βάζετε νερό στην κατσαρόλα μέχρι τη μέση, και τοποθέτησε το πιάτο με το ψάρι μέσα. Πρόσεξε το νερό να φτάνει μέχρι τα χείλη του πιάτου, και να μην μπαίνει μέσα. Κλείσε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 15 -20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε πάνω από το λαβράκι την σάλτσα σόγιας μαζί με το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και το σησαμέλαιο. Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίζετε το σκόρδο για ένα λεπτό. Αμέσως χύστε το σκόρδο πάνω από το λαβράκι και σερβίρετε. Σερβίρουμε με κουνουπίδι λεμονάτο με μπρόκολο.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share