Περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Αγκαντέζ, στο βόρειο Νίγηρα, βρίσκεται ένα μικρό χωριό με 50 οικογένειες, το Teguidda-Ν-Tessoumt, όπου όλοι ασχολούνται με τη βιομηχανία του αλατιού. Η κύρια πηγή του εδώ δεν είναι το νερό, λογικό αφού η περιοχή βρίσκεται στη Σαχάρα, αλλά το αλάτι εξάγεται από πηλό, το αργιλικό έδαφος της περιοχής.
Το χώμα τοποθετείται στις λιμνούλες και με προσθήκη νερού δημιουργείται ένας πολτός που παραμένει αρκετές μέρες μέχρι να καθιζήσουν τα στερεά υλικά και να μείνει ένα πλούσιο σε αλάτι διάλυμμα.
Η κάθε αλυκή εμφανίζει και μια διαφορετική απόχρωση, ανάλογα με το αρχικό χρώμα του πηλού, την αλατότητα του διαλύματος και το επίπεδο των βροχοπτώσεων. Φύκη που μεγαλώνουν σε ορισμένες από τις δεξαμενές χρωματίζουν το νερό και δημιουργούν ένα ωραίο πολύχρωμο κολάζ. Στη συνέχεια το αλάτι απομακρύνεται και η δεξαμενή καθαρίζεται για την επόμενη παρτίδα εξόρυξης.
Via
Η κάθε αλυκή εμφανίζει και μια διαφορετική απόχρωση, ανάλογα με το αρχικό χρώμα του πηλού, την αλατότητα του διαλύματος και το επίπεδο των βροχοπτώσεων. Φύκη που μεγαλώνουν σε ορισμένες από τις δεξαμενές χρωματίζουν το νερό και δημιουργούν ένα ωραίο πολύχρωμο κολάζ. Στη συνέχεια το αλάτι απομακρύνεται και η δεξαμενή καθαρίζεται για την επόμενη παρτίδα εξόρυξης.
Via