Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα

Μια διαφορετική απόλαυση που συνδυάζει τα αντιοξειδωτικά και τη γλυκόξινη γεύση των δαμάσκηνων με αυτή του χοιρινού φιλέτου.

Υλικά για 4 μερίδες

400γραμμ. Ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες ή σε κύβους

1 κ.γλ. έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για χοιρινό ή μπαχαρικά της επιλογής σας

300γραμμ. δαμάσκηνα

4 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παραδοσιακό

Εκτέλεση: 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

2.Βάζουμε το ψαρονέφρι σε πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με τα

μπαχαρικά. Το αφήνουμε να απορροφήσει τα αρώματά τους μέχρι να

ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

3. Βάζουμε για 10΄-15΄ τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια

αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε στα τέσσερα τα δαμάσκηνα και τα

ρίχνουμε στο ψαρονέφρι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

4. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο

και βάζουμε το σκεύος ξεσκέπαστο στο φούρνο.

5. Ψήνουμε για 25΄ – 30΄,αλείφοντάς το μια φορά με τα υγρά του.

6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Πρόταση σερβιρίσματος : Ταιριάζει ιδανικά με πράσινη σαλάτα και καστανό ρύζι.

Via

          SenariOgrafoS.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share